Skip to the content
}

Carsten Jensen

Carsten Jensen (f. 1952, Danmark) er forfattar og kritikar og har gitt ut ei rekke romanar, kritiske essay, artiklar og reisebøker.

Med reiseskildringane Jeg har sett verden begynne og Jeg har hørt et stjerneskudd nådde han eit stort publikum i Skandinavia. Seinare har han mellom anna gitt ut romanen Den første sten, som følgjer ein dansk tropp under krigen i Afghanistan, og reportasjeboka Krigen som aldri tar slutt frå same land (saman med Anders Sømme Hammer).

Carsten Jensen har nyleg gitt ut boka Kældermennesker, som handlar om den framstormande populismen frå Dansk Folkeparti til Donald Trump og om vanskane ved å vere menneske. Bøkene hans er omsette til ei rekke språk, mellom anna engelsk, fransk og tysk.

Hvis man vil blive klogere på et af tidens helt store emner, så kan man naturligvis læse den ene eller anden politolog eller sociologs lange afhandling, men jeg vil mene, at man bliver fuldt ud så klog på fænomenet af at læse Kældermennesker.

PETER NIELSEN, INFORMATION

Bildet av Afghanistan slik det stiger fram fra sidene av denne romanen er noe av det sterkeste jeg har lest på svært, svært lenge..en stor opplevelse, og nærmest en nødvendighet å lese.

SINDRE HOVDENAKK, VG - om Den første sten
Del Innhald