Skip to the content
}

Gullkroken til Martin Eia-Revheim

Årstad videregående skole

Martin Eia-Revheim fekk Gullkroken for boka si Å sette sammen bitene. Prisen blei delt ut i eit eige arrangement under skoleprogrammet LitFestUng.

Her er juryen sin grunngiving:

Denne høsten har Vg3-elevene på Årstad VGS lest seks veldig ulike bøker til litteraturprisen vår Gullkroken. Vi har diskutert intenst og har til slutt stemt frem en verdig vinner. 

Vinneren av årets Gullkroken tar opp viktige, men vanskelige temaer som vold i nær familie, alkoholisme og maktmisbruk. Forfatteren søker ikke nødvendigvis sympati, men oppfordrer heller samfunnet til å starte en samtale rundt temaene. 

Boken er skrevet med en klar og direkte stil som gjør den lett å lese. Selv om det er et tøft innhold, er den ikke sentimental eller overdrevet.

Forfatteren balanserer det gode med det vonde gjennom å bytte mellom fortid og nåtid. På den måten blir ikke boken for mørk, men man ser fortsatt lyset i enden av tunnelen. 

Den gir et ærlig og tankevekkende innblikk i hvordan det er å vokse opp med en far som aldri skulle hatt barn. Samtidig viser forfatteren at ingenting er svart/hvitt gjennom å nyansere bildet av faren og forholdet deres. Dette gjør han ved å skrive gjennom flere perspektiv, som journaler, moren og terapeuten, noe som gjør boken troverdig og spennende å lese.

Like mye som det handler om hendelser som har skjedd, er det en bok om hvordan man kan bevege seg videre. Det er en befriende bok som bare blir bedre og bedre jo lenger du leser.

Årets vinner av Gullkroken er Å sette sammen bitene av Martin Eia-Revheim.

 

Sjå Årstad vidaregåande skule sin post på Instagram her.

Del Innhald