Skip to the content
}

Les deg opp til LittfestBergen 2020!

Portrett av leder for lesesirkelen Kari Jegerstedt

Publiseringsdato:

15.08.2019

Tishani Doshis Girls Are Coming out of the Woods står på menyen når Kari Jegerstedt sparker i gang høstens engelskspråklige lesesirkel 29. august kl. 19. Jegerstedt understreker at lesesirkelen passer for absolutt alle som er interessert i å følge med på noe av den beste internasjonale samtidslitteraturen.

– Alle forfatterne vi leser, kommer til LittfestBergen. Det gir et ekstra kick å besøke en festival der vi kjenner godt til forfatterne fra før, og kan følge opp gode diskusjoner vi har hatt i løpet av lesesirkelen. Siden vi veksler på å lese skjønnlitteratur og sakprosa, er det anledning til å fordype seg i en rekke ulike temaer og genre, sier hun.

– Er man nødt til være god i engelsk, eller ha andre forhåndskunnskaper?

– Du må selvsagt kunne lese engelsk og følge med på engelske samtaler, men hit kommer folk med ulike språklige bakgrunner, og det er overhodet ikke nødvendig å snakke engelsk flytende. Mange av oss gjør ikke det, men vi forstår hverandre likevel, og kan hjelpe til om det skulle gå i stå innimellom. Du trenger egentlig bare å være glad i å lese og like å diskutere egne lesererfaringer med andre.

– Hva skjer på lesesirkelmøtet?

– På lesesirkelmøtet gir jeg en kort introduksjon til dagens forfatter og bok, og så slippes diskusjonen løs. Vi diskuterer alt fra bokens tema og form, kvalitet og relevans til våre helt personlige opplevelser i møte med akkurat denne boka. Ofte leser vi opp avsnitt som vi synes er spesielt gode eller interessante, og diskuterer på bakgrunn av det. Og så sammenligner vi gjerne de ulike bøkene vi har lest. Det åpner veldig ofte for helt nye perspektiver og innfallsvinkler. I det hele tatt er det nok av ting å ta tak i og tiden flyr gjerne altfor fort. Etter hvert blir man jo også ganske godt kjent og praten fortsetter etter møtene.

Meld deg på lesesirkelen – helt gratis! – ved å sende en e-post til lesesirkel.littfest@litthusbergen.no

Bøkene til Litteraturhusets lesesirkler selges i Boksalongen, med ti prosent rabatt til deltakerne på lesesirkelen. Send en mail til boksalongen@litthusbergen.no dersom du vil at de skal legge av et eksemplar til deg.

NB! Alle deltakerne på lesesirkelen kommer gratis inn på samtalen mellom A. Igoni Barrett og festivalsjef Teresa Grøtan kl. 18 samme dag, tirsdag 29. august. Send e-post til heidi@litthusbergen.no om du vil stå på gjestelisten.

Del Innhald